Oproep!

Momenteel zijn we dringend op zoek naar bestuursleden. Misschien is dit wel iets voor jou? Binnen het bestuur zijn er diverse taken/portefeuilles, die onderling verdeeld worden. Hieronder lichten we dit graag kort toe:

  • Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor de externe contacten van de vereniging. Daarnaast zit je de bestuursvergaderingen en de ALV voor, houd je bij hoe het andere bestuursleden vergaat en kan het zo maar zijn dat je tijdens een project de voortrekker bent en dus zelf meer in de uitvoering actief bent.
  • De secretaris is verantwoordelijk voor de communicatie, tegenwoordig vooral digitaal. Denk hierbij aan het opzetten van een nieuwe nieuwsbrief, het bijhouden en verbeteren van de website en eventuele andere social media. Daarnaast hoort hierbij het beheer van de ledenadministratie, opstellen van de jaarkalender en is de secretaris de eerste toegang voor vragen van leden en externen.
  • De penningmeester beheert de begroting en de jaarstukken, helpt bij het financiĆ«le plaatje bij evenementen, int de contributies en betaalt facturen en declaraties.
  • Wedstrijdsecretariaat. Afhankelijk van de planning van de jaarkalender organiseert de vereniging een aantal wedstrijden. Hierbij is de wedstrijdsecretaris verantwoordelijk voor de gehele organisatie: van het uitzetten van de inschrijvingen, regelen van juryleden en vrijwilligers, bestellen van prijzen, opstellen startlijst, coƶrdinatie tijdens de wedstrijddag zelf en afronden van de uitslag. Ook het updaten van de reglementen is hier onderdeel van.
  • Daarnaast zijn er activiteiten zoals de carrouselwedstrijden, ponykamp, jeugdactiviteiten, vrijwilligersdagen, cursus buitenrijden en de open dagen die inzet vragen. In de laatste twee gevallen is dat incidenteel, maar voor de carrousel en ponykamp is dat gedurende het jaar. In verband met de beperkte capaciteit van het bestuur is aan deze rollen de afgelopen jaren weinig invulling gegeven. Des te meer reden om dit nu hernieuwd te gaan oppakken!

Uiteraard wordt bij het verdelen van de taken in onderling overleg gekeken waar ieders capaciteiten en interesses liggen. Daarnaast geldt ook: hoe meer mensen er in het bestuur zitten, hoe beter de taken kunnen worden verdeeld. Belangrijk uitgangspunt bij de werving is dat de nieuwe bestuursleden bereid zijn zich voor een langere termijn (minimaal vier jaar) te binden aan de ruitervereniging. Interesse of meer vragen? Laat het vooral weten via penningmeester.vreehorst@gmail.com. We kunnen (digitaal) het gesprek aangaan om er meer over te vertellen en te kijken of het klikt. Uiteraard nodigen we ook de ouders van onze jongere leden van harte uit! Onze statuten kan je hier vinden.