Vaardigheid, caprilli en springen

Op 20 januari springen we letterlijk met nieuwe jaar in: je kan dan meedoen met de vaardigheid, caprilli en het springen. Inschrijven kan zoals altijd door het inschrijfformulier in te vullen en in de brievenbus te gooien.

Deze keer kan je meedoen aan de volgende onderdelen:

  • Vaardigheid: een proef voor de pas begonnen ruiter zonder sprongen en zonder galop. Tijdens de proef rijd je over cavalettibalkjes en doe je een aantal andere oefeningen waarbij je wel al zelfstandig moet kunnen sturen.
  • Caprilli (30 of 50 cm): ben je al wat verder maar wil je nog geen springparcours rijden dan is de caprilliproef een goede keuze. Dit is een dressuurproef, waarbij je onderweg over een aantal sprongen van 30 of 50 cm wordt geleid. Ook rijd je over cavaletti.
  • Springparcours (50, 60 of 70 cm): een echt springparcours met meerdere hindernissen en een barrage. Hoe de tweede ronde eruit ziet hoor je op de dag zelf.

Wil je graag meedoen, maar weet je nog niet zo goed welk onderdeel bij je past? Vraag het dan even aan je eigen of een andere instructeur van de manege. De organisatie houdt ook scherp in de gaten of je de juiste keuze hebt gemaakt en zal indien nodig jouw keuze veranderen om niet leuke situaties te voorkomen. Laat je dus vooral niet tegenhouden om je op te geven!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail dan naar wedstrijden.vreehorst@gmail.com