Verkleed dressuur 2016

Zondag 11 december rijden we alweer de laatste  dressuurwedstrijd van het jaar.  Maar niet zo maar eentje. Het is tijd om in kasten te duiken en de creatieve pet op te zetten. Want we rijden de traditionele verkleeddressuur van het jaar.

Ook als je nog nooit eerder hebt meegedaan aan de F-proeven maar nu wel een keer mee wilt doen, kan dat. En je mag alleen meedoen, als duo of met een groepje. Let op! De groepen mogen niet groter zijn dan 6 personen. Er zijn diverse f-proeven te rijden, en vergeet niet dat je wel een begeleidend muziekje nodig hebt!

Inschrijven kan vanaf zondag 13 t/m 27 november. Lees alle voorwaarden goed door, behalve dat we teleurstellingen willen voorkomen, staan er ook belangrijke data in.

Reglementen Verkleeddressuur

Verkleeddressuur is toegestaan voor alle ruiters die op Manege Vreehorst die lessen volgen. Wanneer een ruiter geen ervaring heeft met dressuurwedstrijden is goedkeuring van de instructie nodig. Bij twijfel over deelname/niveau overlegt het wedstrijdsecretariaat met de instructeur(s). De deelnemer(s) wordt tijdig geïnformeerd door het wedstrijdsecretariaat over deelname.

Aan de duo’s zit een minimale leeftijd van 8 jaar verbonden. Deelnemers die nog geen dressuurervaring hebben overleggen met de instructie over deelname. Het wedstrijdsecretaris bepaalt samen met de instructie of de duo’s verantwoord zijn en mogen starten.

Ruiters die zich willen inschrijven als groep, moeten minimaal 14 jaar oud zijn. Een groep mag niet groter zijn dan 6 personen. Het wedstrijdsecretariaat bepaalt samen met de instructeurs of de groepen verantwoord zijn en mogen starten. Groepen rijden een aangepast dressuurproef met galop.

Muziek mail je uiterlijk 7 december 2016 naar wedstrijden.vreehorst@gmail.com. Op de wedstrijddag neem je de muziek mee op USB-stick o.v.v. na(a)m(en) deelnemer(s).

Versieringen op het paard mogen niet in de weg zitten en/of de veiligheid van de ruiter of het dier in gevaar brengen, Versieringen moeten stevig worden bevestigd. De ringmeester/organisatie kunnen ten alle tijden versieringen weigeren c.q. laten verwijderen wanneer zij hier goede reden voor zien. Glitterspray, verf e.d. op de vacht van het dier zijn niet toegestaan, evenals scherpe voorwerpen aan de versieringen.

Ruiters vanaf 14 jaar en ruiters met een eigen paard rijden de proef met een handicap. Deze wordt pas op de dag zelf bekend gemaakt.

Uitslagen worden niet in het FNRS paspoort bijgeschreven en er zijn geen winstpunten te verdienen.

Toelichting verdeling diverse categorieën

  • Solo: F4 (B) zonder galop (F1, F2 en nog nooit F3 gereden) / F4 (B) met galop (F3, F4. F5) / F7 met handicap
  • Duo: Aangepaste proef F4 met galop (F3, F4, F5) / Aangepaste proef F7 met galop
  • Groepen: Aangepaste proef met galop