Proevenclinic door Corina Steenbergen

Doe je mee aan de dressuurwedstrijden en heb je jezelf wel eens afgevraagd waar een jurylid nou precies op let tijdens het jureren,  hoe de jury diverse proefelementen beoordeelt, of wat er nou eigenlijk op je protocol staat? Dan is dit je kans. FNRS-jurylid Corina Steenbergen geeft een clinic op zondag 5 februari op de manege!

 

Tijdens deze clinic rijd je elementen uit de F-proeven en legt Corina uit waar juryleden precies op letten tijdens een wedstrijd. Ze geeft onder andere uitleg over het rijden van de perfecte figuren, geeft toelichting op het wijken, legt je uit wat je kan doen als jouw paard tijdens de proef niet goed reageert op je hulpen, of wat je nou eigenlijk moet doen als je paard in de verkeerde galop aanspringt. En natuurlijk neemt ze ook de tijd om jouw vragen te beantwoorden.

De dag bestaat uit twee categorieën, namelijk een groep voor ruiters die starten in de F6 t/m F9 en een groep voor ruiters die starten in de F10 t/m F15, vanzelfsprekend geef je je op voor de categorie waar jij zelf ook in rijdt tijdens de wedstrijden.  Je rijdt de clinic in een groepje van maximaal 4 deelnemers en de ‘les’ duurt 30 minuten (exclusief 10 minuten losrijden). Er kunnen zes groepen starten, dat betekent dat we ruimte hebben voor 24 deelnemers.   De kosten bedragen €15,- voor RV-leden en €20,- voor niet RV-leden. De kosten voldoe je op de dag zelf (voor aanvang van de clinic).

Inschrijven kan van zondag 22 januari t/m dinsdag 31 januari. Heb je vragen, mail dan naar wedstrijden.vreehorst@gmail.com